Hvordan laster jeg ned og spiller av en lydbok i EBOK.NO-appen?

Når du har kjøpt en lydbok kan du enkelt laste ned denne i appen din ved å trykke på lydboken i bokhyllen din, og da vil den straks lastes ned. Når lydboken er lastet ned dukker den opp under ’EBOK.NO-bøker’, dersom du bruker en iPad eller iPhone, eller i ditt ’Bibliotek’ hvis du bruker en Android-enhet.

Det er viktig at du er tilkoblet WiFi under hele nedlastingsprosessen, som kan ta en del minutter siden lydbøker er mye større enn ebøker.

Vær oppmerksom på at enheten din ikke må settes i dvale mens du laster ned lydboka, for da må du starte forfra igjen. Til gjengjeld kan du lese en annen ebok, høre en annen lydbok, eller gå helt ut av appen og bruke en annen app, mens lydboken lastes ned.

OBS: Du kan godt laste ned flere lydbøker på samme tid, men det gjør nedlastingsprosessen langsommere.

Når lydboken er lastet ned, kan du spille den av direkte ved å klikke på den.

Først vil du se en oversikt over kapitlene, mens lydboken avspilles, men etter 10 sekunders tid, vil den snu seg rundt så du i stedet ser forsidebildet av lydboken. For å komme tilbake til oversikten over kapitlene, kan du trykke på midten av bildet eller på ’i’-en under bildet.

Du kan til enhver tid følge med på hvor langt inn i et kapittel du har kommet, og hvor mye som er igjen av kapittelet, ved å klikke på den hvite streken under kapitteloversikten/forsidebildet. I tillegg til dette kan du sette lydboken på pause, og sette den til avspilling igjen, ved å trykke på den store runde knappen med pause/play-tegnene i midten av bunnen av skjermen. De to runde knappene ved siden av, spoler henholdsvis et kapittel tilbake og et kapittel frem.

Vil du gjerne lese en annen ebok, eller bruke en annen applikasjon, samtidig som du lytter til lydboken, er det også mulig. Du trykker bare på ”Bokhylle” oppe i venstre hjørne, så kommer du ut til ditt normale bibliotek. Under lydboken som avspilles, vil det nå stå: ”Spiller av”. Du kan fritt bevege deg rundt mens lydboken fortsetter å spille av.

For å stoppe avspillingen av lydboken, går du inn i lydboken og trykker på ’Pause’-knappen. Dersom du lytter til lydboken på en iPad eller iPhone kan du dobbeltklikke på hjem-knappen i bunnen av skjermen. Dette vil få fram meny-baren. Trekk fingeren din fra venstre til høyre. Nå vil du se noen knapper som ligner de i Ebok-appen. Her er en ’Pause’/’Start’-knapp, spole-knapper og du kan også skru opp og ned lyden ved å trekke i den sølvfargede sirkelen ved siden av EBOK.NO-ikonet.

Når du spiller av lydbøker i applikasjonen, kan du benytte deg av AirPlay-funksjonen. Dette vil kreve at du har et annet Apple-produkt med høyttalere. Slå på AirPlay-funksjonen på begge enheter, så kan du spille av lyden fra din lydbok via din andre Apple-enhet.

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

• Avatar
    Roar Hernes

Hei, hvordan kan jeg slette en lydbok fra «min bokhylle» inne i iPhone-appen?

• Avatar
    rebecca giller

Hvordan sletter og reinstallerer man en lydbok som ikke har blir lastet ned skikkelig?

• Avatar
    Erlend Rogne

Hei!

Hvis du vil slette lydboken fra enheten - for å spare plass eller fordi nedlastingen ble avbrutt første gang - kan du trekke fingeren fra venstre mot høyre oppå boken i bokhyllen (iPad / iPhone) eller holde fingeren inne på boken i bokhyllen (Android) og deretter velge "Slett".

Du kan lese mer om hvordan du sletter bøker fra iPhone/iPad her:

http://hjelp.ebok.no/entries/24628827-Kan-jeg-slette-ebøker-fra-bokhyllen-min-i-appen-

Send gjerne en epost til hjelp@ebok.no dersom du har problemer med å slette ebøker eller lydbøker fra enheten din.

• Avatar
    Gro Irene Pettersen

Jeg har kjøpt en lydbok ti ldatra mi, som jeg fint har lastet ned på min iphone. Derimot vil jeg også laste den ned på hennes ipad. Har lastet ned Appen, og logget inn med min ID, men den klarer ikke å synkronisere bokhylla. Når jeg går på innstillinger og "gjenoprett tidligere kjøp" får jeg beskjed om at det er ukjent Device ID.

Er det begrensninger på hvor mange enheter en kan ha lydbøkene på?

• Avatar
    Sunniva Berg

Hei! Normalt skal det være slik at appen automatisk synkroniseres slik at du får tilgang til alle lydbøkene dine i alle appene, om det så er på iPhone eller iPad. Jeg tar direkte kontakt med deg slik at vi kan finne ut av dette :)

• Avatar
    Sten Ivar Frydenlund

Hei, jeg trykket på kjøp på ca 8 lydbøker hos dere på ebok.no la inn passord ++ men på itune står alle kjøpene men har ikke fått en eneste av de lydbøkene jeg er belastet for, hva har sjedd ?

Skal de ikke legge seg i bokhyllen, har bestilt før så har andre lydbøker, men denne gang ingenting. Hva gjør jeg ??? Fortvilet kunde !

• Avatar
    Vivian Borgundvåg

Hei. Har kjøpt en lydbok med dere, men kun 2 spor, totalt 3.min og 52 sekund har lastet seg inn. Hva gjør jeg?

• Avatar
    Erlend Rogne

Hei Vivian,

Det skyldes antagelig at nedlastingen ble avbrutt første gang du forsøkte - da er det bare å slette lydboken fra enheten og starte nedlasting på nytt.

Du kan lese mer om hvordan du går frem her:

http://hjelp.ebok.no/entries/70298147-Hva-gjør-jeg-hvis-jeg-ikke-har-fått-lastet-ned-hele-lydboken-

Send gjerne en epost til  hjelp@ebok.no dersom du har problemer med å slette ebøker eller lydbøker fra enheten din.