Hvordan åpner jeg lydboken (.zip-fil)? PC, Mac

Alle lydbøker fra EBOK.NO blir lastet ned som en .zip-fil. Dette er for å gjøre filen minst mulig når den skal lastes ned.

For å åpne denne filtypen, gjør du følgende:

PC med Windows

• Du kan laste ned programmet WinRar her (linken åpner et nytt vindu, der nedlastningen starter etter få sekunder) for å pakke ut .zip-filen.
  • Når dette programmet er installert, er det bare å høyreklikke på den nedlastede lydbokens .zip-fil og trykke ’extract to here’.
  • Fra nå av kan du se alle .mp3-filene i mappen din.

Mac med iOS

• Dobbeltklikk på den nedlastede lydboken i .zip-formatet
  • Fra nå av vil Macen din pakke ut filene og legge dem i en mappe du kan gå til

Ønsker du å overføre lydboken til iPad, iPhone eller iPod? Det behøver du ikke, du kan bare logge inn med samme konto i Ebok-appen. Her ligger lydbøkene dine og venter på deg.

Ønsker du å overføre lydboken til Android-nettbrett? Det behøver du ikke, du kan bare logge inn med samme konto i Ebok-appen. Her ligger lydbøkene dine og venter på deg.

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

• Avatar
    Audun Aagre

Når man laster ned en lydbok direkte fra iphone får vi beskjed om at den er 495 MB. Den er altså ikke zipet, og vi har prøvd flere ganger å laste ned uten hell. Da må man laste ned lokalt til datamaskinen (for vår del en mac), hvor filen _er _zipet og bare 5,5 MB. Spørsmålet er da hvordan man får filen over til en iphone. Dere skriver følgende: "Ønsker du å overføre lydboken til iPad, iPhone eller iPod? Det behøver du ikke, du kan bare logge inn med samme konto i Ebok-appen. Her ligger lydbøkene dine og venter på deg". Hva menes med dette? Filen ligger ikke akkurat og venter på meg på iphone når jeg har lastet ned til macen, så det hadde vært fint med en forklaring på hvordan dette kan gjøres uten altfor mye ventetid.

• Avatar
    Sunniva Berg

Hei Audun!

Når du har lastet ned vår gratis EBOK.NO-app (for iOS finner du denne her: https://itunes.apple.com/no/app/ebok.no/id683160171?mt=8) og logger inn i denne med samme konto som hos EBOK.NO, synkroniseres appen slik at alle kjøpene du har gjort i nettleser også dukker opp i appen. På denne måten vil du ha direkte tilgang til lydboken, uten å trenge å gå veien om datamaskinen. Du kan lese mer om dette her: http://hjelp.ebok.no/entries/24654361-Hvordan-laster-jeg-ned-og-spiller-av-en-lydbok-i-EBOK-NO-appen-

Om du skulle ha flere spørsmål, er det bare å sende en epost til hjelp@ebok.no