Hvordan laster jeg ned og spiller av lydbøker i EBOK.NO-appen for Android?

Når du har kjøpt en lydbok kan du laste ned denne i EBOK.NO-appen ved å trykke på lydboken i bokhyllen. Den vil straks gå i gang med å laste ned. Når lydboken er nedlastet, dukker den opp under ’Nedlastede ebøker’.

Når du laster ned lydbøker er det viktig at du passer på å være tilkoblet WiFi under hele nedlastningsprosessen. Dette er fordi lydbøker er en del større filer enn ebøker, og som regel tar det derfor flere minutter å laste ned en lydbok.

Vær også oppmerksom på at enheten ikke må gå i ’dvale’, mens du laster ned en lydbok. Om dette skjer vil nedlastningen bli avbrutt og du må starte forfra med å laste den ned. Til gjengjeld kan du gjøre andre ting mens nedlastningen foregår, som å lese en annen ebok, høre en annen lydbok eller bruke andre applikasjoner. I så fall velger du: ’Download i bakgrunnen’.

OBS: Du kan godt laste ned flere lydbøker på samme tid, men det gjør nedlastningsprosessen langsommere.

Når lydboken er lastet ned, kan du åpne og spille den av ved å klikke på den.

Når du åpner lydboken vil du se en oversikt over kapitlene, mens lydboken avspilles. Trykk på ’i’-et øverst i høyre hjørne for å se forsidebildet. Trykk på ’i’-et igjen for å komme tilbake til kapitteloversikten.

Du kan til enhver tid følge med på hvor langt inn i et kapittel du har kommet, og hvor lang tid som er igjen av kapittelet, ved å klikke på den blå streken under kapitteloversikten/forsidebildet. I tillegg til dette kan du sette lydboken på pause, og sette den til avspilling igjen, ved å trykke på pause/play-tegnene, i midten av bunnen av skjermen. De to pilknappene ved siden av, spoler henholdsvis et kapittel tilbake og et kapittel frem.

Vil du gjerne lese en annen ebok, eller bruke en annen applikasjon, samtidig som du lytter til lydboken, er det også mulig. Du trykker bare på ”Min bokhylle” oppe i venstre hjørne, så kommer du ut til ditt normale bibliotek. Under lydboken som avspilles, vil det nå stå: ”Spiller av”. Nå kan du fritt bevege deg rundt mens lydboken fortsetter å spille av.

For å stoppe avspillingen av lydboken går du inn i lydboken og trykker på ’Pause’-knappen. Neste gang du vil høre på din lydbok, husker vi naturligvis hvor langt i boken du kom sist slik at du ikke mister et sekund av dine spennende lydbøker.

God fornøyelse!

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

• Avatar
    Inger Hermansen

Hei!

Det er selvfølgelig her jeg skal spørre :-) Lydboken husker ikke hvor jeg stoppet sist.......Kan dere hjelpe meg?

Hilsen Inger H

• Avatar
    Sunniva Berg

Hei Inger!

Lagringen fungerer greit for de fleste brukere, men vi ser at noen opplever dette problemet, så vi arbeider med å gjøre appen mer stabil på denne funksjonen. Slik appen skal fungere nå, skal dette være den beste måten å sikre lagring på: du trykker på pause i avspillingen, lukker boken og deretter går ut av appen. Hvis du ikke har forsøkt dette, kan det være at det vil løse problemet ditt. :)

• Avatar
    melissa strand

Hei. Jeg har lastet ned filen men får bare beskjed om at den ikke kan åpnes.hva gjør jeg da. Prøvd å laste ned flere gganger men skjer bare det samme.. kan ikke åpne fil!!:(

• Avatar
    Nina Kant

Har samme problem med at filen kan ikke åpnes :( har prøvd tre, fire gang siden sent i går kveld...hva gjør æ ?

• Avatar
    Espen Berntsen

Til info så husker ikke appen hvor i lydbøker jeg er. LG G3 med Android 5.

• Avatar
    Emilie

Hei Melissa og Nina,
    Dersom filen ikke kan åpnes så kan det ha skjedd noe i nedlastningen. Anbefaler at dere først logger ut og inn igjen av appen, så sletter filen og forsøker å laste den ned på nytt. Nøl ikke med å kontakte vår kundeservice på hjelp@ebok.no.

• Avatar
    Emilie

Hei Espen,
    Så kjedelig å høre at du opplever problemer med vår Android-app. Sist mandag slapp vi en oppdatering til appen som skal løse problemet med lydbokavspillingen så last ned oppdateringen til appen og forsøk på nytt. Dersom du fremdeles får samme feilen så kontakt oss på hjelp@ebok.no.