Hvilke rettigheter har jeg ved nedlasting av PDF-filer med DRM?

Dersom du er i tvil om hvilke rettigheter du har til å skrive ut eller kopiere tekst fra en DRM-beskyttet pdf-fil kan du åpne eboken i Digital Editions og klikke på menyen ’Reading’ og velge ’Item info’.

Har du ikke lastet ned eboken din ennå, kan du orientere deg på eboksiden der de enkelte ebokrettighetene er spesifisert.

Generelt gjelder det for DRM-beskyttede filer kjøpt på EBOK.NO:

- Du kan kun laste ned DRM-beskyttede ebøker én gang: Når du har lastet ned eboken til datamaskinen din, og den er åpnet i Adobe Digital Editions, kan du ikke bruke linken lenger.

- Du kan ikke kopiere eboken din, men du kan godt flytte rundt på eboken, hvis du benytter Adobe ID til autorisering. Du kan flytte eboken mellom 5 enheter. For eksempel vil en pc og et lesebrett telle som én enhet hver.

- Du kan flytte eboken hvis du bruker Adobe ID til autorisering. Eboken kan da flyttes mellom 5 datamaskiner og 1 ekstern enhet. Du kan kun benytte eboken på én datamaskin av gangen.

- Du kan ta backup ved å kopiere PDF- og ePub-filene fra plasseringen på datamaskinen din til et backup-medium, men da kan du bare åpne ebøkene på en annen datamaskin hvis du benytter Adobe ID til autorisering.