Konverter til Kindle-format manuelt

Du kan bruke vår ”Send til Kindle”-funksjon i Bokhyllen på EBOK.NO for å sende norske ebøker med vannmerking til Kindle. I noen få tilfeller kan imidlertid boken ha egenskaper som gjør at vi ikke kan sende den til Kindle for deg. Da anbefaler vi at du forsøker å konvertere til Kindles Mobi-format i programmet Calibre. Slik gjør du:

1)     Last ned Calibre

Last ned Calibre til din datamaskin her. Du kan også følge vår steg-for-steg veiledning til å laste ned Calibre.

2)    Legg til ebok

Etter at du har installert Calibre er du klar for å legge til din ønskede ebok til Calibre. Trykk på ’Add books’ i menylinja øverst i venstre hjørne.

3)    Konverter din ebok fra ePub til Mobi

Eboken skal nå konverteres til mobi-format. Eboken er lagt til Calibre og kan ses i oversikten i midten. Trykk på din ønskede ebok og deretter på ’Convert books’ i menylinja. I det nye vinduet vil du kunne se en oversikt over metadataen for din valgte ebok. Det du skal fokusere på i starten er de to feltene øverst i vinduet: ’Input format’ og ’Output format’. Ved ’Input format’ skal det være valgt ePub – og i ’Output format’ skal du velge Mobi fra listen. Trykk deretter OK.

4)    Konverteringen

Du kan følge med på konvertering i nederste høyre hjørne. Når denne er ferdig ligger din ebok i Mobi-format i ditt Calibre Library.

5)    Send boken din til Kindle

For å overføre boken til Kindle, kan du enten bruke en USB-kabel, og koble sammen datamaskinen og Kindle, eller du kan sende boken til Kindle-adressen din på epost. For å overføre boken manuelt, gjør du slik:

1. Sett opp USB-koblingen mellom datamaskin og Kindle
  2. Din Kindle skal nå vises på datamaskinskjermen. Dersom den ikke gjør det, trykker du på ’Start’, og ’Computer’. Her kan du se din Kindle.
  3. Finn eboken som du ønsker å overføre til din Kindle. Høyreklikk med musen på eboken og trykk ’Kopier’.
  4. Gå til ’Computer’ og finn Kindle. Gå inn i ’Dokumenter’ på Kindle, høyreklikk med musen og velg ’innsett’.
  5. Eboken er blitt overført til din Kindle, og du kan ta ut USB-kabelen.
  6. På forsiden av Kindle kan du nå se din ebok.

For å sende boken til Kindle på epost, kan du følge denne oppskriften for å finne Kindle-adressen din. Husk at du på Amazons nettsider også må godkjenne din egen epostadresse (som du sender boken fra) som avsender.

Her kan du se en engelsk video som på en enkel måte forklarer hvordan du overfører dine ebøker til Kindle.