Hva er et lesebrett?

Et lesebrett, eller en e-reader, er en enhet som ofte assosieres med enheter som tar i bruk den såkalte e-ink-teknologien. Dette vil si at skjermen på et lesebrett oftest er i svart/hvitt.

Eksempler på slike enheter er Kindle, Sony PRS-650 eller BeBook Neo. Disse enhetene er gode til å lese ebøker på, spesielt hvis du ofte leser utendørs eller på ferier med mye sollys, for det er ikke gjenskinn i denne typen skjermer.

Les mer om forskjellen på lesebrett og nettbrett her. Her finner du også råd om hva du bør velge for ditt bruk.

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

• Avatar
    Dagfinn Sværen

Det å bruke begrepet Kindle synonymt med lesebrett er feil og forvirrende fordi Kindle-serien består både av lesebrett og nettbrett.

Kindle Paperwhite er det nyeste lesebrettet. Dette brettet benytter e-blekk og "frontlight"-teknologi. Dette betyr at brettet er godt å lese på, både i sterkt sollys og i mørke.

Kindle Fire er et nettbrett (Tablet) med tilsvarende funksjoner som en Ipad.

Forøvrig er Sonys nyeste lesebrettserie PRS-T-serien. PRS-T3 er det nyeste. Dette brett benytter e-blekk, men ikke "fronlight"-teknologi. Forøvrig støttes ikke brettet av "Adobe Digital Edition"-programmet (PC), men en må benytte Sonys eget program "Reader for PC". Brettet har innebygd støtte for Adobe DRM.

• Avatar
    Karin Breit

Jeg forstår ikke forskjellen på nedlasting på et Kindle lesebrett og norske lesebrett. Er det slik at man må betale for nedlasting på Kindle og ikke på norske?

• Avatar
    Sunniva Berg

Hei!

Takk for innspillet Dagfinn! Det er et godt poeng at det finnes ulike Kindler, både lesebrett og nettbrett, og det er Kindle Paperwhite eller tilsvarende Kindler jeg ønsket å referere til når det var snakk om lesebrettvarianten av Kindle. Takk for informasjonen du deler. :)

Karin: Du trenger ikke betale for noen av delene, forskjellen er bare at Kindle har andre sperrer for overføring av bøker, som gjør at dette må gjøres på en annen måte enn for norske lesebrett. Det er derfor vi har vår "Send til Kindle"-løsning som skal gjøre det enkleste mulig å få eboken til Kindlen din.