Bruk våre gratisutdrag som journalist

Når er det opplagt å bruke leseutdrag fra EBOK.NO?

Leseutdragne fra EBOK.NO er online og virker i alle nettlesere. De er derfor opplagte å bruke i forbindelse med omtaler og anmeldelser av nye utgivelser. Like relevant som det er for både leser og mediet å innlemme eller henvise til trailer for en film som er blitt omtalt eller anmeldt, er det smart å gjøre det lett for leseren å lese starten på den boken som blir omtalt.

I dag blir de fleste bøker også gitt ut som ebøker, og det å sette inn et leseutdrag eller linke til den, er like enkelt som man er vant til fra Youtube og andre store medier.

Hvordan virker det?

Våre leseutdrag settes inn med en iframe i den delen av artikkelen der du vil ha leseutdraget. Søk etter den boken du gjerne vil ha et leseutdrag fra og klikk på ’Les smaksprøve’. Når smaksprøven åpnes, trykk på ’Del’ og kopier koden i feltet ’Embed leseren på ditt websted’.

Hvis du heller vil referere til smaksprøven, kan du også linke til den slik du ville linket til en hvilken som helst annen artikkel. Leseren vil så kunne lese smaksprøven pfra boken i sin nettleser uten å laste ned programvare.

Hva er fordelen for oss som presse?

Leseutdragene gir god brukeropplysning til de besøkende, som utover å lese en anmeldelse eller omtale av bok, selv kan se hva boken handler om. Det kan sammenlignes med å vise traileren til en ny film i anmeldelsen. Leseutdragene kan også tilpasses i størrelse, slik at de passer til deres design og layout.

Hva hvis jeg har spørsmål eller problemer?

Vi vil gjerne hjelpe deg med de tekniske utfordringene du kan løpe inn i. I så fall er du velkommen til å sende en e-post til hjelp@ebok.no med en beskrivelse av problemet ditt, og hvilket leseutdrag du forsøker å sette inn.