Legg til leseutdrag på din Facebook-side

Hva kan det brukes til?

Hvis du er forfatter eller jobber i et forlag og har en Facebook-side som du bruker til markedsføring, kan du med fordel benytte deg av vår gratis leseprøve-applikasjon til Facebook for å gjøre dine lesere oppmerksomme på dine bøker. Du kan legge ut en leseprøve på din Facebook-side slik at dine besøkende kan lese smaksprøver på dine bøker helt uten å forlate Facebook og uten å skulle laste ned noe. Det er superenkelt og kan gi dine besøkende en bedre opplevelse og evt. lede til bedre salg av dine bøker.

Prøv da vel!

Slik gjør du

For å legge til en leseprøve må du være admin på den Facebook-siden som du vil legge den til, og så følger du disse trinnene:

1. For å legge til leseutdraget skal du bruke denne linken med den relevante endelsen: http://www.facebook.com/dialog/pagetab?app_id=108336162627044&next=http://ebok.no/facebook_edit/type:navn/

Her er type:navn et filter som bestemmer hva som skal vises i applikasjonen. Her kan type være author eller producer og navn er det navnet forfatteren eller forlaget har hos EBOK.NO.

1. Når du har kopiert linken inn i din nettlesers adresselinje og trykket enter, vil du se en dialogboks fra Facebook. Velg nå den Facebook-siden hvor leseutdragsapplikasjonen skal innsettes og trykk OK.
  2. Du vil nå bli ledet til en side hos EBOK.NO. Her kan du sette inn et bakgrunnsbilde, evt. skrive inn ekstra info og trykke OK. Det er det samme bildet som blir gjentatt, så det kan være en god idé å bruke et stort bilde. Hvis du senere finner ut at du ikke er tilfreds med bildet, kan du kontakte oss med det bildet du ønsker å bytte med og så kan vi skifte det ut. Dersom du ikke velger et bilde vil leseutdraget ha en grå bakgrunn som standard.
  3. Gå til den Facebook-siden som du valgte i punkt 2 og sjekk at leseutdragsappen virker som den skal. Har du problemer, kontakt oss.

På selve Facebook-siden kan du endre både ikonet og navnet for leseutdragsapplikasjonen ved å gjøre følgende:

1. I Admin-panelet trykker du på ’Edit Page’ og velg ’update info’
  2. I venstre spalte velger du ’apps’ og ’edit settings’ for den applikasjonen som heter EBOK.NO
  3. Her kan du skrive ’Custom tab image’ og ’Custom tab name’ med henholdsvis ikonet og navnet du gjerne vil ha for applikasjonen.

Sist, men ikke minst

Når du legger til leseutdragsapplikasjonen, må du tenke gjennom hvilke leseutdrag du ønsker skal være med, ettersom applikasjonen vil vise leseutdrag basert på de titlene som er til rådighet hos EBOK.NO. Dersom du er et forlag vil det være naturlig å finne fram til ditt forlag i vår butikk, og presentere leseutdrag fra forlagets bøker. Dersom du er forfatter, presenterer du gjerne leseutdrag for dine egne bøker. Det er også mulig å presentere leseutdrag for en håndplukket liste av bøker, men det krever litt arbeid fra vår side. Hvis du er interessert i dette, skriv til en e-post til oss med de bøker listen skal bestå av og evt. i hvilken rekkefølge.

Leseutdragsapplikasjonen er fremdeles ny, så dersom du opplever problemer eller har spørsmål, er du veldig velkommen til å skrive til oss på hjelp@ebok.no