Hvorfor kan jeg ikke sende alle bøker til Kindle?

Alle norske ebøker er kopibeskyttet - enten med det som heter Adobe DRM eller med såkalt "vannmerking" (sosial DRM). Det er bare vannmerkede bøker som kan sendes til Kindle. Pr. i dag dreier det seg om nesten 96% av alle bøker fra norske forlag, og utvalget vokser. Det er forlagene som bestemmer hvilken type kopibeskyttelse bøkene skal ha. 

Engelske ebøker kan dessverre ikke overføres til Kindle, siden de i all hovedsak er beskyttet med Adobe DRM.

På boksiden til hver enkelt bok kan du se hvilken kopibeskyttelse akkurat denne boken har. Dersom det står watermark eller vannmerket under DRM-beskyttelse, kan boken sendes til Kindle etter at du har kjøpt den. Hvis det står Adobe DRM, kan boken dessverre ikke sendes til Kindle, men leses på EBOK.NOs apper for iOS og Android. 

Når det er slik at en ebok ikke kan sendes til Kindle, vil dette alternativet være strøket over: 

Du kan også filtrere søket ditt til bare å vise ebøker som kan overføres til Kindle, dette gjør du ved å trykke på Sortering og filtrering, og så hake av for "Kun bøker som kan sendes til Kindle. 

 

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

 • Avatar
  STEIN SVENDSEN

  Jeg kan ikke få uttrykt sterkt nok hvor bra det er at ebok.no har laget et enkelt system som gjør at jeg også kan kjøpe norske bøker til min Kindle. Kindelen er og blir en suveren, internasjonal markedsleder på lesebrett. Utvalget du har, kvaliteten på brettet og mulighetene med gratis 3G-nedlasting over nesten hele verden er det umulig å slå. Desto mer frustrerende at norske forlag har tvunget oss som er internasjonalt orienterte, bort fra norske bøker (hvis vi ikke skulle knekke koden og sende den selv). Dere er de første som har gjort noe med dette som er enkelt og effektivt og fortjener hyllest. Dere har gjort bakstreberske og grådige forlag - og fremfor alt norsk litteratur - en kjempetjeneste. Takk

 • Avatar
  Tove Helen Haraldsvik

  Hjep!! Hvordan får jeg lagt bøkene jeg ønsker å kjøpe i bokhytten?? De må vel legges der før jeg betaler de??

  Takk for hjelpen

 • Avatar
  Erlend Bakken

  Stein Svendsen Aschehaug var først ute, og Ark sin løsning er så kronglete at jeg forblir på engelsk litteratur enn så lenge. Har bestillt flere bøker som ikke dukker opp på min Kindle. Jjjvla irriterende!

 • Avatar
  Erlend Bakken

  De 4 bøkene jeg har lastet ned har ingen kolofon og intet sted der det står om eventuell kopibeskyttelse. Hva er det dere holder på med?

 • Avatar
  Sunniva Berg

  Hei! Supert å høre at noen setter pris på vår Kindle-løsning, og flere og flere norske forlag går over fra Adobe DRM til vannmerking, noe som er svært gledelig for alle Kindle-lesere. 

  Tove: Du kan faktisk kjøpe ebøker direkte fra bokhandelen, uten å gå veien om bokhyllen først :) Dersom du ønsker å legge noen ebøker til i ønskelisten, kan du gjøre det, og kjøpe disse senere. 

  Erlend: Om du skulle ha problemer med at bøkene våre ikke dukker opp på Kindlen din, vil vi gjerne hjelpe deg så det kommer iorden! :) Det er bare å ta kontakt på hjelp@ebok.no.

 • Avatar
  Elin Rotevatn

  Når blir Odinsbarn tilgjengelig for Kindle? Venter i spenning!

 • Avatar
  Sunniva Berg

  Hei Elin! Odinsbarn skal nå være tilgjengelig for å sendes til Kindle :) Du finner boken her: https://ebok.no/ebok/odinsbarn_siri-pettersen-5 

 • Avatar
  Bård Lerberg

  Etter å ha sjekket ut både Ark, digitalbok og ebok sine nettsider så må jeg si at jeg er imponert over ebok sine sider. Veldig bra!! Gode oversiktlige sider, med god info. Og bra utvalg! Jeg håper også at det etterhvert legges ut litt eldre krim-litteratur. Og Kindle er nå bestilt :-) Så jeg gleder meg til å komme igang. Og takk til Sunniva Berg - for at det faktisk er noen som svarer når man har spørsmål. Mange som ikke gjør det! Og glem Ark hvis du vil kjøpe ebøker - de har et svært dårlig utvalg av bøker.

 • Avatar
  Anders Marstrander

  Kan dere konvertere bildene på denne (og evt. andre) hjelpesiden til jpg eller png? Kun Safari (som jeg vet) som støtter TIFF

 • Avatar
  Emilie

  Bård: Det var hyggelig å høre:) Takk for de gode tilbakemeldingene.

 • Avatar
  Emilie

  Anders: Takk for tilbakemeldingen. Vi har konvertert alle bildene til jpg.

Levert av Zendesk