Slik sender du ebøker til Kindle

Nesten alle norske bøker kan nå sendes til Kindle fra EBOK.NO. Unntaket er bøker med teknisk kopisperre, eller såkalt Adobe DRM. Hvis Kindle er streket over på bokens visningsside kan den ikke leses på Kindle.

For å sende bøkene dine til Kindle, må du legge inn informasjon én gang hos oss og hos Amazon, deretter kan du sende bøker fra bokhyllen din med et klikk. Slik gjør du:

På EBOK.NO i en nettleser (Firefox, iExplorer,Chrome, Safari):

1. Først må du gå til Amazon-kontoen din for å godkjenne at EBOK.NO kan sende deg ebøker. Prøv denne lenken eller logg deg på Amazon.com og gå til Account & Lists øverst til høyre. Velg Your Content and Devices. Trykk på fanen som heter "Settings" og skroll ned til "Personal Document Settings". I feltet 'Approved Personal Document E-mail List' klikker du på ’Add a new approved e-mail address’, legger til @ebok.no og klikker på ’Add address’. Hvis Amazon ikke godtar @ebok.no kan du forsøke sendtokindle@ebok.no isteden.

2. På samme side, under ’Send-to-Kindle E-mail Settings', finner du e-postadressen til Kindlen din. Kopier adressen,  og gå til Send til Kindle-siden under Innstillinger på EBOK.NO og lagre den som din Kindle-epost. Innstillinger-siden din finner du også ved å trykke på "Konto" øverst til høyre på EBOK.NO.

3. Du er nå klar til å sende Kindle-kompatible ebøker til Kindlen din. Det gjør du ved å logge inn på www.ebok.no i fra en nettleser. Gå til "Min bokhylle" - "Alle bøker" Trykk en gang på omslaget på boken du vil sende og velg: "Send til kindle". (I EBOK.NO-appen vil du ikke kunne gjøre dette, det kan kun gjøres fra nettsiden vår)

Da vil boken dukke opp på brettet, og er klar til å bli lest!

Her er en liten video som viser hvordan du går frem. Kanskje den kan være nyttig om du står fast? https://ebok.no/kindle

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

• Avatar
    Bp Bp

Vil bøker som pr. i dag ikke er Kindle-kompatibel bli det senere? F.eks. "Jeg er Malala".

• Avatar
    Erlend Rogne

Hei! Det er opp til forlagene, men vi tror og håper at flere vil følge Aschehoug, Forlaget Press, Font Forlag m.fl. og velge Kindle-kompatibel kopibeskyttelse. Da kan det også gjelde bøker som allerede har kommet ut. F.eks. "Jeg er Malala".

• Avatar
    Thor-Raymond Ribland

Hei, Strålende at det nå finnes mulighet for direkte overføring til Kindle uten å måtte gjøre manuell konvertering med eksempelvis Calibre :)

Ser dog at jeg ikke får med forside bildet (cover) med deres tjeneste "send til Kindle" og lurer på om dette er noe dere kan se på?

• Avatar
    Erlend Bakken

Bøkene dukker ikke opp på min Kindle, enda jeg har gjort alt som står her.

• Avatar
    Silje Winther

Ikke hos meg heller, men det virket fint i forrige uke. Er det en feil i systemet?

• Avatar
    Erlend Rogne

Hei!

En gang i blant ser vi at vi ikke lykkes med å sende til Kindle fra bokhyllen ved hjelp av konverteringsverktøyet fra Amazon - det kan skyldes småting i formateringen av eboken, ustabil nettforbindelse eller lignende. Da er det bare å ta kontakt med oss på hjelp@ebok.no, så løser vi det så raskt vi kan!

Erlend

EBOK.NO

• Avatar
    Knut Småfjellstad

Hei!

Det burde vere mogleg å legge inn eit val som sørgar for at dette går automatisk, slik at eg slepp å aktivt trykke på "send til Kindle" kvar gong eg har kjøpt ei bok. Eg vil gjerne kunne trykke på "kjøp" og så finne boka på kindelen min eit minutt seinare.

• Avatar
    Erlend Rogne

Hei Knut,

Vi skulle gjerne hatt muligheten til å sende boken automatisk til Kindlen din, men Amazon støtter dessverre ikke en slik løsning enn så lenge. Ta gjerne kontakt med oss på hjelp@ebok.no hvis du vil vite mer, eller har andre innspill!

• Avatar
    Gro Irene Pettersen

Kan en sende lydbøker til Kindle's versjon av lydbok også? (Audible)

• Avatar
    Sunniva Berg

Et godt spørsmål! Vi leverer lydbokene våre som en Zip-fil, som pakkes ut til en .mp3-fil når du laster ned lydboken til en datamaskin. Dersom Audible har åpning for å ta imot .mp3-filer skal ikke det være et problem. Da laster du bare lydboken ned til en datamaskin, og overfører lydboken derfra. Gi gjerne en tilbakemelding på hvordan det går! :)

• Avatar
    Kjartan Oygarden

Har kjøpt min første norske Ebok og sendt den til min Kindle. Veldig godt fornøyd med at dette nå har blitt mulig, kommer definitivt tilbake etter flere bøker.

• Avatar
    Lene Simonsen

Får beskjed om at epostadressen ikke er gyldig (@ebok.no) Så det stopper igrunnen helt opp for meg!

• Avatar
    Kjartan Oygarden

Prøv med hele adressen: sendtokindle@ebok.no, det fungerte for meg.

• Avatar
    Lene Simonsen

Tusen takk Kjartan Oygarden, det funka :)

• Avatar
    Stian Trosby

Tusen takk, Kartan! Jeg stod fast på samme sted.

• Avatar
    Erlend Rogne

Det er helt riktig - takk til Kjartan! Som Amazon selv skriver, skal det fungere fint å bare legge inn @ebok.no, og grunnen til at vi anbefaler det, er at vi da også kan sende bøkene til dere fra kundeservice dersom det skulle være nødvendig. Men vi ser at Amazon ikke aksepterer denne kortformen i enkelte tilfeller, og da er det bare å forsøke med sendtokindle@ebok.no.