Slik leser du kopibeskyttede bøker

Alle norske ebøker er kopibeskyttet av forlaget, enten ved vannmerking eller med kopibeskyttelse fra Adobe (Adobe DRM eller TDRM). Som EBOK.NO-bruker har du en såkalt Adobe ID som brukes til å låse opp bøker med Adobe DRM i appene våre.

Hvis du heller vil lese en slik ebok på PC eller Mac, må du imidlertid selv skape et passord for din Adobe ID og legge det inn i leseprogrammet Adobe Digital Editions. 

Slik gjør du:

 • Last ned programmet Adobe Digital Editions. Programmet er gratis og du finner det her

 • Så må du skape et passord til den Adobe IDen du bruker på EBOK.NO. Det gjør du ved å gå til denne nettsiden og legge inn e-postadressen du er registrert med på EBOK.NO. Da vil du motta en epost med lenke til en ny side hvor du kan opprette passordet.

 • Første gang du åpner en ebok med Adobe DRM i Adobe Digital Editions, vil du bli bedt om å autorisere datamaskinen. Da velger du Bokskya som 'Vendor', legger inn e-postadressen du bruker på EBOK.NO og deretter passordet du har opprettet selv i punkt 2:
  autoriser_ade.jpg

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

 • Avatar
  Dagfinn Lunde

  Jeg har byttet passordet på Bokskya som vist over og forsøkt å bruke dette på Adobe Konto i ios appen. Får fortsatt Adobe aktivering feilet når jeg forsøker.

   

 • Avatar
  Dagfinn Lunde

  Fikk det til å fungere med Bokskya-appen tilslutt, men ikke med Norli-appen. Litt synd, da denne er bedre å lese på og bla i bøkene.

 • Avatar
  Sunniva Berg

  Fint at det fungerte til slutt. Det er sånn det skal være :)

  Jeg vil jo gjerne anbefale vår egen app, EBOK.NO, som jeg synes er veldig fin og enkel å lese i. Du finner den i AppStore og GooglePlay.

Levert av Zendesk