Lytt til lydbøker på Android

For å lytte til lydbøker på Android trenger du bare å laste ned EBOK.NO-appen!

Appen vår er gratis, og alle bøkene dine vil lagres i denne, også de som er kjøpt på nettsiden vår.

Appen finner du her, eller du kan hente den ved å åpne appen Play Butikk på din Android-enhet (alle telefoner og nettbrett).

Skriv inn "EBOK.NO" i søkefeltet øverst og last den ned ved å trykke på "Installer".

Slik lytter du til lydbøker fra bokhyllen din på Android

• Logg inn i appen med epostadressen og passordet du bruker på EBOK.NO
  • Når du er logget inn, går du til "Min bokhylle"
  • Trykk på den lydboken du ønsker å lese - da lastes den ned og så er du i gang!
    (lydbøker er store filer så det kan ta noen minutter før den har blitt lastet ned)

Hvordan laster jeg ned en lydbok i appen?

For å laste ned en lydbok går du først til bokhyllen din. Der kan du trykke en gang på boken.
Du vil da få valget om å "Spille av nå" eller "Last ned til offline"

Velger du "Spill av nå" begynner avspillingen med en gang. Da strømmes boken, og du er avhengig av internettforbindelse for å lytte til boken.

Velger du heller "Last ned til offline" lastes boken ned til din enhet og du kan spille den av uten å være koblet til nettet.

Et lite nedlastingssymbol vil vises når nedlastingen pågår og vil bli utfylt etter hvert som nedlastingen fortsetter.

Når nedlastingssymbolet har blitt grønt er boken din ferdig nedlastet:

Er du usikker på om du har bøker som er ferdig nedlastet?

Det kan du sjekke ved å gå til "Alle bøker"-listen i "Min bokhylle".
Trykk på de tre prikkene øverst til høyre, og velg "Offline" Du vil da se en liste over alle bøkene som er nedlastet og lagret til offline bruk.

Husker EBOK.NO appen hvor langt jeg har kommet i boken?

Ja. For å lagre siste posisjon i lydboken trykker du først på pause, og deretter på 'haken' øverst i venstre hjørne. Da synkroniseres også din siste posisjon til de andre EBOK.NO-appene dine, slik at du kan fortsette å lytte videre på en annen enhet dersom du ønsker det.

Ulike funksjoner for avspilling

I lydbokavspilleren har du flere funksjoner du kan bruke.

• Bestemme hvilken hastighet oppleseren skal ha
  • Sovemodus - velg et tidspunkt du vil at avspillingen skal stoppe
  • Legge til bokmerker og kommentarer utover i boken (+)
  • Hoppe 30 sek frem eller tilbake i kapittelet
  • Ved å trykke på de tre strekene nederst til venstre finner du igjen dine lagrede bokmerker og kommentarer

Hvordan spoler jeg?

Du legger fingeren på tidslinjen og beveger den frem og tilbake, da spoler du raskt i boken.

Dersom du legger fingeren på tidslinjen og beveger den opp eller ned, spoler du noe saktere og det er lettere å håndtere hvor du skal spole til.

Bokmerker og kommentar

For å legge inn et bokmerke trykker du på (+) tegnet til høyre.

Da får du to valg:

"Legg til kommentar" eller "Lagre"

Legger du til kommentar så trykker du på haken oppe til høyre for så å trykke på lagre. Kommentaren blir da lagret.

Trykker du direkte på lagre så vil et bokmerke bli lagret.

Du finner igjen bokmerkene og kommentarene ved å trykke på de tre strekene midt på siden til venstre.

Hvordan slette en lydbok

For å frigjøre lagringsplass på din enhet kan det være greit å slette lydbøker i blant. Fra bokhyllen din kan du trykke på "Se alle" på høyre side. Deretter finner du boken du vil slette fra listen, og trykker på de tre prikkene til høyre. Da vil du få opp to valg:

• "Slett fra enhet" - Lydboken blir slettet fra lagringsplassen på din enhet, du har muligheten til å laste ned lydboken igjen dersom du ønsker det.
  • "Slett permanent" - Lydboken blir slettet fra lagringsplassen på din enhet, boken blir ikke lenger synlig på din konto. (du må ta kontakt med kundeservice for å få den tilbake)

Hvordan logge ut og inn av EBOK.NO-appen

For å logge ut og inn av EBOK.NO-appen så gjør du slik:

• Trykk på hovedmenyen (de tre strekene øverst på venstre side)
  • Innstillinger
  • Logg ut
  • Logg inn igjen

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

• Avatar
    Hawjin Barzingi

Hvordan kan jeg spole mer enn 30 sek eller velge hvor og hvilken kapittel jeg vil høre fra? Jeg sovner som regel underveis og syns det er veldig upraktisk å ikke ha flere muligheter.

• Avatar
    Andreas Haugen

Hei! Kan ikke se at det går an å velge kapitler..? Det hadde jo mildt sagt vært kjekt å kunne ;) Kommer dette i en oppdatering snart?

Mvh Andreas

• Avatar
    Kim

Hei Hawjin! Skal du spole mer en 30 sek så må du bruke peke fingeren på tidslinjen. Du kan også bruke "sovemodus" slik at du kan velge når du vil stoppe avspillingen.

• Avatar
    Kim

Hei Andreas! Forlagene produsere nå flere lydbøker i en stor fil, altså i et kapittel. Dette er grunnen for at vi nå fjernet kapittelinndelingen ettersom den ikke vil ha en funksjon lenger.

Redigert av Kim