Lytt til lydbøker på Android

For å lytte til lydbøker på Android trenger du bare å laste ned EBOK.NO-appen!
Appen vår er gratis, og alle bøkene dine vil lagres i denne, også de som er kjøpt på nettsiden vår.

Appen finner du HER, eller du kan hente den ved å åpne appen Play Butikk på din Android-enhet (alle telefoner og nettbrett).

Skriv inn "EBOK.NO" i søkefeltet øverst og last den ned ved å trykke på "Installer".

Slik lytter du til lydbøker fra bokhyllen din på Android

• Logg inn i appen med epostadressen og passordet du bruker på EBOK.NO
  • Når du er logget inn, går du til "Min bokhylle"
  • Trykk på den lydboken du ønsker å lese - da lastes den ned og så er du i gang!
    (lydbøker er store filer så det kan ta noen minutter før den har blitt lastet ned)

Hvordan laster jeg ned en lydbok i appen?

For å laste ned en lydbok går du først til bokhyllen din. Fra 'Leser nå' samlingen kan du trykke en gang på boken.

Du vil da få valget om å "Spille av nå" eller "Last ned til offline"

Velger du "Spill av nå" begynner avspillingen med en gang. Da strømmes boken, og du er avhengig av internettforbindelse for å lytte til boken.

Velger du heller "Last ned til offline" lastes boken ned til din enhet og du kan spille den av uten å være koblet til nettet.

Du kan også laste ned bøkene ved å gå til 'Alle bøker' - listen i 'Min bokhylle' - Trykke en gang på boken eller trykke på de tre prikkene på høyre side av boken og velge: 'Last ned'

Et lite nedlastingssymbol vil vises når nedlastingen pågår og vil bli utfylt etter hvert som nedlastingen fortsetter.

Når nedlastingssymbolet har blitt grønt er boken din ferdig nedlastet:

Er du usikker på om du har bøker som er ferdig nedlastet?

Det kan du sjekke ved å gå til "Alle bøker"-listen i "Min bokhylle".
Trykk på de tre prikkene øverst til høyre, og velg "Offline" Du vil da se en liste over alle bøkene som er nedlastet og lagret til offline bruk.

Husker EBOK.NO appen hvor langt jeg har kommet i boken?

Ja. For å lagre siste posisjon i lydboken trykker du først på pause, og deretter på 'haken' øverst i venstre hjørne. Da synkroniseres også din siste posisjon til de andre EBOK.NO-appene dine, slik at du kan fortsette å lytte videre på en annen enhet dersom du ønsker det.

Ulike funksjoner for avspilling

I lydbokavspilleren har du flere funksjoner du kan bruke.

• Ved å velge 'Haken" oppe til venstre går du tilbake til bokhyllen
  • Oppe i høyre hjørnet viser om boken er nedlastet. (grønt ikon)
  • De tre prikkene i høyre hjørnet gir deg nedlastingsmulighet, detaljer om boken m.m.
  • De tre strekene nede til venstre er lagringstedet for bokmerker
  • I midten finner du navigering for avspilling. (du kan også bruke tidslinjen til å spole)
  • Sett bokmerker (+)
  • Avspillingshastighet
  • Sovemodus - Bestemme når du vil stoppe avspillingen

Hvordan spoler jeg?

Du legger fingeren på tidslinjen og beveger den frem og tilbake, da spoler du raskt i boken.

Dersom du legger fingeren på tidslinjen og beveger den opp eller ned, spoler du noe saktere og det er lettere å håndtere hvor du skal spole til.

Bokmerker og kommentar

Du kan sette bokmerker i EBOK.NO appen på lydbøker, det gjør du ved å trykke på 'Bokmerke' (+) ikonet nede til høyre. Du kan da legge til en kommentar og trykke lagre eller kun lagre et bokmerke.

Du finner igjen bokmerkene og kommentarene ved å trykke på de tre horisontale strekene nede til venstre.

Hvordan slette en lydbok

For å frigjøre lagringsplass på din enhet kan det være greit å slette lydbøker i blant. Fra 'Leser nå' samlingen din kan du holde fingeren inne på en bok for så å velge et av alternativene:

• "Slett fra enhet" - Lydboken blir slettet fra lagringsplassen på din enhet, du har muligheten til å laste ned lydboken igjen dersom du ønsker det.
  • "Slett permanent" - Lydboken blir slettet fra lagringsplassen på din enhet, boken blir ikke lenger synlig på din konto. (du må ta kontakt med kundeservice for å få den tilbake)

Er du i 'Alle bøker' samlingen din så kan du også trykke på de tre prikkene på høyre side av boken for så å velge et av slett alternativene.

Hvordan logge ut og inn av EBOK.NO-appen

For å logge ut og inn av EBOK.NO-appen så gjør du slik:

• Trykk på hovedmenyen (de tre strekene øverst på venstre side)
  • Innstillinger
  • Logg ut
  • Logg inn igjen

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

• Avatar
    Hawjin Barzingi

Hvordan kan jeg spole mer enn 30 sek eller velge hvor og hvilken kapittel jeg vil høre fra? Jeg sovner som regel underveis og syns det er veldig upraktisk å ikke ha flere muligheter.

• Avatar
    Andreas Haugen

Hei! Kan ikke se at det går an å velge kapitler..? Det hadde jo mildt sagt vært kjekt å kunne ;) Kommer dette i en oppdatering snart?

Mvh Andreas

• Avatar
    Kim

Hei Hawjin! Skal du spole mer en 30 sek så må du bruke peke fingeren på tidslinjen. Du kan også bruke "sovemodus" slik at du kan velge når du vil stoppe avspillingen.

• Avatar
    Kim

Hei Andreas! Forlagene produsere nå flere lydbøker i en stor fil, altså i et kapittel. Dette er grunnen for at vi nå fjernet kapittelinndelingen ettersom den ikke vil ha en funksjon lenger.

Redigert av Kim
  • Avatar
    Laila Hustuft

Jeg får ikke spilt av lydboken som allerede er nedlastet og nesten halvveis hørt. Får beskjed som vises kun halve meldingen av: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig når enheten er ofline, vennligst sjekk i...

• Avatar
    Kim

Hei Laila. Beklager for dette. Denne feilen har blitt rettet opp i i den nyeste versjonen av EBOK appen vår.
    For å rette feilen hos deg nå så kan du slette eboken ifra appen og laste den ned på nytt. Ta kontakt på hjelp@ebok.no dersom feilen vedvarer så får vi se nærmere på problemet og løst det for deg.

• Avatar
    Torbjørn Grønningsæter

Jeg har lastet ned eboken lokalt, men får bare spilt av et halvt sekund i slengen før den stopper igjen. Hva er galt?

• Avatar
    Kim

Hei Torbjørn. Det kan høres ut som du har lastet den ned utenfor EBOK systemet. Ta kontakt på hjelp@ebok.no så skal vi hjelpe deg med å få den spilt av.