Kom i gang med EBOK.NO

Det skal være enkelt å handle og lese ebøker!
Med EBOK.NO kan du velge blant tusenvis av ebøker og lydbøker fra alle
norske forlag, kjøpe dem med et klikk og lytte eller lese i appene våre for iPad, iPhone og Android. Hvis du ikke har registrert deg ennå, er du bare minutter unna en ny måte å oppleve bøker på!

Hvis du trenger hjelp, håper vi du tar kontakt med oss på chat eller epost. Du kan også besøke hjelpesenteret vårt for å få svar på ofte stilte spørsmål.

Hvordan oppretter jeg en bruker hos EBOK.NO?

For å kjøpe bøker hos EBOK.NO må du registrere deg som bruker. Det er fort gjort:

• Gå til EBOK.NO og klikk på Logg inn i øverste høyre hjørne.
  • Hvis du ikke har en Schibsted-konto fra før, velger du Ny bruker og legger inn e-postadresse og passord.
  • Klikk på bekreftelseslenken i e-posten vi sender deg, så oppretter vi brukeren for deg og leder deg tilbake til EBOK.NO.

Se video om hvordan opprette ny bruker her (kommer snart)

Kanskje du har en Schibsted-konto fra før?

EBOK.NO bruker Schibsted for å sørge for at du kan logge inn og betale så enkelt og sikkert som mulig. Schibsted brukes også av store norske nettsteder som VG, FINN.NO, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Hvis du har en Schibsted-konto fra før, kan du bare logge deg rett inn hos oss, uten å registrere deg på nytt.

Opprette bruker i appen?

Du kan også opprette bruker rett i appen vår. Da klikker du på Ny bruker-knappen på innloggingssiden og følger instruksjonene derfra. Stegene er de samme som når du registrerer deg fra nettleseren.

Hva er en ebok?

En ebok er en elektronisk utgave av papirboken du kjenner fra før. I dag gir de fleste forlag ut bøkene sine som ebok samtidig som den kommer i papirutgave.

En ebok vil ha dette symbolet i butikken:

Hva er en lydbok?

En lydbok er en bok som er innlest slik at du lytter til den i stedet for å lese den.
En lydbok vil ha dette symbolet i butikken:

Hvordan kjøper jeg en ebok eller en lydbok?

• Bruk søkefeltet eller finn boken du er ute etter og trykk deg inn på boken
  • Velg enten “Legg eboken i handlekurven” eller “Legg lydboken i handlekurven”
  • Velg “Se handlekurv”, “Gå til betaling” eller trykk på krysset for å handle videre
  • Gjennomfør kjøpet ved å trykke på “Gå tilbetaling” - “Kjøp”
  • Boken du kjøper vil da havne i “Min bokhylle” som du finner helt øverst til høyre på nettsiden vår. (nøkkelhull på enheter med små skjermer, som nettbrett og mobil)
  • Les og lytt i appene våre for iPad, iPhone og Android eller send boken til Kindle
  • Les eller lytt på PC & Mac
  • Les på andre lesebrett som Kindle, Pocketbook eller Kobo.

Se video om hvordan du kjøper bøker her. (kommer snart)

Husk at du også kan:

• Sende ebøkene til din Kindle - nesten alle norske ebøker kan nå leses på lesebrettet fra Amazon!
  • Lese eller høre utdrag fra et stort utvalg norske bøker før du kjøper
  • Legge inn anmeldelser, dele leseutdrag og legge til bøker i ønskelisten

Hvordan finner jeg fram på EBOK.NO?

For å finne fram på EBOK.NO, kan det være fint å vite litt om hvordan butikken er organisert.

Når du først kommer inn på EBOK.NO, ser du et utvalg av våre anbefalinger. Om sommeren kan det være et sommersalg, på vinteren kan det være tips til julegaver.
Helt øverst ser du også nye og aktuelle bøker.

I den hvite menylinjen øverst kan du se de seks kategoriene våre: ”Ebøker”, ”Lydbøker” “Interaktive” - “Gavekort” “Nyhetsbrev” og “Kom igang”

Går du inn på kategoriene får du opp henholdsvis bare ebøker, lydbøker eller interaktive. I menyen under kan du for eksempel velge å se på alle de skjønnlitterære lydbøkene i butikken, eller sjekke hva som selger mest på EBOK.NO ved å trykke på Topplisten.

Vi har også gode søkemuligheter som gjør at du kan finne fram til den boken du ønsker, om det er lydbok eller ebok. Du kan søke på både forfatter og tittel. Symbolene ved siden av omslaget viser hvilket format boken har (om det er lydbok eller ebok).

Når du har skrevet inn et søkeord og trykket på forstørrelsesglasset, får du opp en liste over alle resultatene. Du kan filtrere søket på ulike måter, for eksempel ved å begrense søket til ebøker som kan sendes til Kindle eller bøker på tilbud.

I tillegg kan du sortere søket, for eksempel på pris, språk eller utgivelsesdato.

Når du finner boken du ønsker så trykker du på boken og en ny side vil åpne seg.

Her kan du velge hvilket format boken du ønsker skal være i dersom boken har blitt utgitt som ebok og lydbok.

Finner du mange bøker du kan tenke deg å kjøpe, er det enkelt å trykke på “Legg til i ønskelisten” (hjertet) for å huske disse. Da legges bøkene til ønskelisten din.