Konvertere ebøker til Kindle-format (mobi) manuelt

Du kan bruke vår ”Send til Kindle”-funksjon i Bokhyllen på EBOK.NO for å sende norske ebøker med vannmerking til Kindle. I noen få tilfeller kan imidlertid boken ha egenskaper som gjør at vi ikke kan sende den til Kindle for deg. Da anbefaler vi at du forsøker å konvertere til Kindles Mobi-format i programmet Calibre.

Slik gjør du:

•  Last ned Calibre

Last ned Calibre til din datamaskin her.

•  Legg til ebok

Etter at du har installert Calibre er du klar for å legge til din ønskede ebok til Calibre. Trykk på ’Legg til bøker’ i menylinja øverst i venstre hjørne.

• Konverter eboken fra Epub til Mobi format

Eboken skal nå konverteres til mobi-format. Eboken er lagt til Calibre og kan ses i oversikten i midten. Trykk på din ønskede ebok og deretter på ’Konverter bøker’ i menylinja. I det nye vinduet vil du kunne se en oversikt over metadataen for din valgte ebok. Det du skal fokusere på i starten er de to feltene øverst i vinduet: ’Input format’ og ’Output format’. Ved ’Input format’ skal det være valgt ePub – og i ’Output format’ skal du velge Mobi fra listen. Trykk deretter OK* *

• Konverteringen

Du kan følge med på konvertering i nederste høyre hjørne. Når denne er ferdig ligger din ebok i Mobi-format i ditt Calibre Library.

• Send eboken til din Kindle

Du kan nå overføre eboken til din Kindle på to forskjellige måter

1. Bruk USB kabel og datamaskin
  • Sett opp USB-kobling mellom datamaskin og Kindle
  • Din Kindle skal nå vises på datamaskinskjermen. Dersom den ikke gjør det, trykker du på “Start” og “Computer”. Her kan du se din Kindle.
  • Finn eboken du ønsker å øverføre til din Kindle. Høyreklikk med musen på eboken og trykk ’Kopier’
  • Gå til ’Computer’ og finn Kindle. Gå inn i ’Dokumenter’ på Kindle, høyreklikk med musen og velg ’innsett’.
  • Eboken er blitt overført til din Kindle, og du kan ta ut USB-kabelen.
  • På forsiden av Kindle kan du nå se din ebok.

1. Sende per epost
  • Når man sender en ebok ifra en privat epost adresse så må vi hugse å godkjenne din egen adresse om godkjent epost avsender inne på Amazon kontoen din. Logg inn på www.amazon.com - Gå til “Account & List” - “Your content & devices” - “Preferences” - Scroll ned til “Personal document settings” - Under “Approved Personal Document E-mail List” legger du til hele din epost adresse og trykker på “Add adress”

• Etter at epost adressen har blitt lagt ved og eboken har blitt konvertert til .Mobi format så kan du sende boken til din Kindle.

• Åpne eposten din

Legg inn Kindle adressen din under mottaker

Legg ved .Mobi filen som vedlegg

Send eboken uten å legge inn tekst i emnefeltet