Konvertere ebøker til Kindle-format (mobi) manuelt

En sikkerhetsfunksjon oppdatering hos Amazon gjør at ebøker sendt fra EBOK.NO ikke blir mottatt. Det jobbes fortløpende med å finne en løsning.

Dette er en oppskrift på hvordan du kan konvertere ebøker til et Kindle vennlig format for så å overføre boken manuelt.

Slik gjør du:

•  Last ned Calibre

Last ned Calibre til din datamaskin her.

•  Legg til ebok

Etter at du har installert Calibre er du klar for å legge til din ønskede ebok til Calibre. Trykk på ’Legg til bøker’ i menylinja øverst i venstre hjørne.

• Konverter eboken fra Epub til Mobi format

Eboken skal nå konverteres til mobi-format. Eboken er lagt til Calibre og kan ses i oversikten i midten. Trykk på din ønskede ebok og deretter på ’Konverter bøker’ i menylinja. I det nye vinduet vil du kunne se en oversikt over metadataen for din valgte ebok. Det du skal fokusere på i starten er de to feltene øverst i vinduet: ’Input format’ og ’Output format’. Ved ’Input format’ skal det være valgt ePub – og i ’Output format’ skal du velge Mobi fra listen. Trykk deretter OK* *

• Konverteringen

Du kan følge med på konvertering i nederste høyre hjørne. Når denne er ferdig ligger din ebok i Mobi-format i ditt Calibre biblioteket.

• Send eboken til din Kindle

Du kan nå overføre eboken til din Kindle på to forskjellige måter

1. Bruk USB kabel og datamaskin
  • Sett opp USB-kobling mellom datamaskin og Kindle
  • Din Kindle skal nå vises på datamaskin skjermen. Dersom den ikke gjør det, åpner du 'Filutforsker' - Kindlen din skal dukke opp i venstre sidemeny.
  • Finn eboken du konverterte (Calibre biblioteket). Høyreklikk med musen på eboken og trykk ’Kopier’
  • Gå til 'Filutforsker' - 'Kindle' - ’Dokumenter’, høyreklikk med musen og velg 'Lim inn'.
  • Etter at eboken har blitt overført kan ta ut USB-kabelen.
  • På forsiden av Kindlen vil du nå se din ebok.

1. Sende per epost
  • Gå til Amazon-kontoen din og legg til din private epost adresse slik at den er godkjent som avsender. Klikk på denne lenken eller logg deg på Amazon.com.

• Trykk på 'Account & Lists' øverst til høyre.
  • Velg 'Your Content and Devices'.
  • Trykk på fanen som heter 'Preferences' til venstre, og skroll ned til 'Personal Document Settings'.

• I feltet 'Approved Personal Document E-mail List' klikker du på ’Add a new approved e-mail address’, her legger du til din private epost adresse, klikk deretter på 'Add address'.
  • Etter at epost adressen har blitt lagt ved og eboken har blitt konvertert til .Mobi format så kan du sende eboken til din Kindle.

• Åpne eposten din

Legg inn Kindle adressen din under mottaker

Legg ved .Mobi filen som vedlegg

Send eboken uten å legge inn tekst i emnefeltet

Du vil motta en verifiseringsepost fra Amazon etter du har sendt boken - Trykk på "Verify Request" og boken vil deretter dukke opp på lesebrettet.

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

• Avatar
    Karl Rødseth

Kan en konvertere Adobe drm på denne måten?

• Avatar
    Kim

Hei Karl. Nei dessverre. Når forlaget har satt Adobe DRM kopibeskyttelse på bøkene så er de låst til kopibeskyttelsen og kan ikke konverteres.