Les ebøker på iPhone og iPad

For å lese ebøker på iPhone og iPad trenger du bare å laste ned EBOK.NO-appen. Appen vår er gratis, og alle bøkene dine vil lagres i denne, også de som er kjøpt på nettsiden vår.

Appen finner du her, eller du kan hente den ved å åpne App Store på din iPad eller iPhone.

Skriv inn "EBOK.NO" i søkefeltet øverst og last den ned ved å trykke på sky-symbolet:

Slik leser du ebøker fra bokhyllen din på iPhone og iPad

• Logg inn i appen med epostadressen og passordet du bruker på EBOK.NO
  • Når du er logget inn, går du til “Min bokhylle”
  • Trykk på den eboken du ønsker å lese - da lastes den ned og så er du i gang!

Hvordan laster jeg ned en ebok i appen?

På boken du har kjøpt vil du se en sky med en pil i midten. Trykk én gang på skyen for å starte nedlastingen. Mens boken lastes ned vil du se en sirkel på boken som blir utfylt etter hvert som nedlastingen pågår. Når den er helt utfylt og sky-symbolet er borte så er boken ferdig nedlastet og du kan trykke på omslaget for å lese den.

Husker EBOK.NO appen hvor langt jeg har lest i boken?

Ja. For å lagre siste leste side, lukker du bare boken ved å trykke midt på skjermen og velge 'haken' i øverste venstre hjørne når den hvite menylinjen dukker opp. Da synkroniseres også lese punktet til de andre EBOK.NO-appene dine, slik at du kan fortsette å lese videre på en annen enhet dersom du ønsker det.

Hvordan endrer jeg leseinnstillinger i appen?

Inne på hver enkelt bok kan du trykke midt på skjermen og få opp diverse leseinnstillinger. Her kan du endre tekststørrelse, forandre lysstyrken og bakgrunnsfarge.

Valg i menyen

• Trykker du på “Aa” kan du velge lysstyrke, tema og tekststørrelse
  • Trykker du på de tre strekene får du frem kapittelinndelingen, og du finner lagringsstedet for bokmerker, notater og markeringer
  • Trykker du på de tre prikkene får du tilgang til å laste ned boken, vise detaljer og avslutte boken (slettes fra enhet)

Hvordan sette bokmerker, notater og markeringer

Når du har en ebok åpen i EBOK appen holder du fingeren inne på et ord.                                                          Da dukker det opp tre alternativer:

Du trykker da på et av valgene og lagrer.

Hvordan slette en ebok

For å frigjøre lagringsplass på din enhet så kan det være greit å slette ebøker i blant.                                      Hold fingeren inne på eboken du vil slette. Da vil du få opp to valg:

• “Slett fra enhet” - Eboken blir slettet fra lagringsplassen på din enhet, du har muligheten til å laste ned boken igjen dersom du ønsker det.
  • “Slett permanent” - Eboken blir slettet fra lagringsplassen på din enhet, boken blir ikke lenger synlig på din konto. (du må ta kontakt med kundeservice for å få den tilbake)

Hvordan logge ut og inn av EBOK appen

For å logge ut og inn av EBOK appen så gjør du slik:

• Trykk på meny (tre streker øverst til venstre)
  • Innstillinger
  • Logg ut
  • Logg inn igjen

Hvordan bruke iBooks på iPhone og iPad

For å åpne bøker du kjøper på EBOK.NO i iBooks så gjør du slik:

• Logg inn på www.ebok.no ifra en nettleser
  • Trykk på “Nøkkelhullet” - “Alle bøker” Trykk en gang på boken du ønsker å laste ned og velg “Last ned”

• Boken blir da lastet ned og du vil få valget om å få åpnet den i iBooks “Åpne i iBooks”