Les ebøker på lesebrett

Det finnes flere forskjellige lesebrett på markedet i Norge, og felles for nesten alle (bortsett fra Kindle) er at ebøkene dine enkelt kan overføres via programmet Adobe Digital Editions med USB-kabel.

Lesebrett som er utstyrt med Wi-Fi kan ha en funksjon som tillater å importere bøker direkte fra Bokskya til brettet, og i tillegg kjøpe bøker rett fra lesebrettet. Vi anbefaler brukere som har denne typen lesebrett om å følge bruksanvisningen fra produsenten til å sette det opp på riktig måte.

Du kan også koble lesebrettet til PC/Mac og overføre direkte.

 

1. Overføring med USB direkte fra PC/Mac 

De fleste lesebrett kan du bare koble med kabel til PC/Mac - lesebrettet dukker da opp i sidemenyen til "utforsker" mappen.

Du kan da laste ned en bok på nettsiden - Boken lagres som regel i nedlastningsmappen din - Du kan bare kopiere bokfilen og lime den inn under riktig mappe på ditt lesebrett, boken blir da kopiert inn til ditt lesebrett. 

 

2. Overføring med USB (Adobe Digital Editions) - Steg for steg

I de fleste tilfeller følger det med programvare til lesebrettet ditt, som produsenten anbefaler deg å installere. Dette er ikke nødvendig for overføring av ebøker, siden dette kan gå gjennom Adobe Digital Editions.

Det du trenger å bruke er:

 1. Ditt lesebrett + USB-ledning (dette følger som regel med brettet)
 2. Din datamaskin
 3. Den ønskede eboken

 

1)     Last ned Digital Editions

Dersom du ikke allerede har installert Adobe Digital editions, kan du starte med å laste det ned. Lukk installasjonsboksen etter installasjonen er gjennomført, og da skal Digital Editions åpnes.

ADEDowload.png

2)    Last ned eboken til din datamaskin,

Last ned eboken fra bokhyllen din hos EBOK.NO og husk hvor du har lagret den. Åpne Digital Editions og trykk på File => Add to Library.

 

3)    Finn din ebok

Finn den eboken du vil overføre og trykk ’Åpne’. Nå er eboken blitt lagt til i ditt ’Digital Editions’-bibliotek.

 

4)    Koble lesebrettet ditt til datamaskinen via USB

Heretter vil lesebrettet ditt komme til syne i Digital Editions venstre menylinje (Bookshelves).

 

5)    Legg eboken over til lesebrettet

Du legger over eboken ved å klikke på eboken mens du holder museknappen inne, drar pila bort til lesebrettet ditt og slipper museknappen. Boken din er blitt overført, og ligger nå klar for lesning på ditt lesebrett.

Du kan også høyreklikke på boken og velge "Kopier". Så høyreklikker du på ikonet for lesebrettet ditt og velger "Lim inn".

 

 

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

 • Avatar
  Liv Mari Nesje

  Gjeld denne bruksanvisninga for e-boklesarar frå utlandet også? Eg har fått meg ein Tolino for å kunne lese tyske e-bøker, og ville gjerne ha samla alle e-bøkene mine uavhengig av språk på same lesebrett.

 • Avatar
  Kim

  Hei Liv Mari. Denne skal fungere på alle lesere som støtter ePub format, vi er 99% sikre på at lesebrettet ditt vil støtte denne typen overføring. Ta kontakt på hjelp@ebok.no dersom det er noe vi kan gjøre for deg.